02.03.09

After párty....

Večírek v Karma Lounge nabral neskutečných obrátek a po úvodních rozpacích, kdy na parketu zachraňovali situaci pořadatelé, se konala malá školička salsy - footwork.
To už na parket přišli snad všichni a celý klub začal žít. Je pravda, že většina osazenstva byla z kurzů od Jany a Angela v taneční škole Vavruška, ale to vůbec nevadilo. Všichni měli chuť do tance a techniku nahrazovali nadšením. Se všemi se mi skvěle tancovalo a musím říct, že tady roste nová generace salseros.

Následovalo vystoupení Angela a Jany - salsa. Počítal jsem a v duchu pojmenovával figury a zjistil jsem že kromě závěrečného finiše, ve stylu Janette & Romulo, znám většinu figur (i tu pověstnou "la bomba"). Teď to jenom sladit s partnerkou a aby tam byla vášeň a přesnost jako u Angela a Jany. Myslím tak dalších 30 let tance :-)
A znovu všeobecné tancování, do toho samozřejmě kubánský rum, pravý kubánský doutník, a zase rum :-) Přišli i staří známí - Saša Delmário, Míša Lucká, Jana Kejšarová, Helča Berková, Zuzka Volková, Jarka Picková, Gerry s Aimee a samozřejmě moji spolutanečníci z vystoupení - Šárka a Pavel.
Všem děkuji, že se zastavili, pokecali a slečnám, že si se mnou zatančili.

Další vystoupení - kubánská rumba, je nám už známý tanec, který jsme se učili na workshopu a při kterém je nezbytná rekvizita šátek pro tanečnice.
Večer jsme završili nad ránem v 6 hodin. Takhle povedenou akci už jsem dlouho nezažil a doufám, že brzy bude další.

Na úplný závěr bych mohl napsat jedno kubánské přísloví (od Šárky s jejím svolením :):
Kdo celou noc prospí, zaslouží přes den trochu klidu.

P.S.
Poprosil jsem jednoho z účastníků o natočené vystoupení kubánské rumby, tak až ho zpracuji, a dohodnu uveřejnění s tanečníky, najdete ho možná i zde :-)

Žádné komentáře: